.... niin käytiin, vaikka mutkia oli matkassa...., ensin tuntu siltä, ettei meinaa kehata lähteä lainkhaan..., johtuniko siitä, että minun ;) "parhaat" jäi pois :D ..., sitte Esse ontu pikkusen etutassuaan...., ja aattelin, että tietenki kehässä molemmat Nilla ja Esse sitte ontuvat, koska Nillan liikkeistäkään ei voi aina olla ihan varma...., aatteli ratkasta asian vasta aamutuimaan sunnuntaina..., mutta kappas vain: Esse herätti minut ennen kellonsoittoa neljän aikana, että nyt on aika lähteä erkkariin!!! Eikä Essen tassussa näyttäny olevankaan mithään häikkää :) .... Joten eiko ylös ja kahvinkeittoon :) , siinä vaiheessa siis päätin lähteä... Seuraava mutka tuli ko olima jo kaikki, mie ja koirat, autossa ja Volvo ei aikonu lähteä käyntiin !!! Täyty käy'ä isäntä hättyyttämässä häthiin ja hän vain niinko starttasi Volvon käythiin.... ??!!! Joten eiko menoksi....., seuraavaksi: minua alko tosiaanki tosisti väsyttämhään menomatkala...., aattelin jo kääntyä takasin, mutta pi'in pikku tauon ja ummistin hetkeksi silmät ja ei muuta ko matka jatku :D ...., hirvenki näimä tien poskessa... ja olima Kivirannala n. kahtakymmentä vaile yheksän, että melko tipoile meni..., mutta onneksi tuomariki oli vähän myöhässä :D ! Ja miehän tiesin, ettei mulla ole ko vii'ä Esse kehän lai'alle, ei paniikkia siis ollu! 

Aattelin ensin vii'ä Essen näyttelyalueelle ja käy'ä hänen kanssaan kehässä ja kattoa viittinkö, kannattaako siis hävetä :) , toista kertaa viemällä Nilla-mummeliaki :). No eipä tarvinu Esseä kuitenkaan hävetä!!! Minun pikkunen hulliainen pirpana nappasi pienten pentujen luokassa kakkossijan ja sai kunniapalkinnon! 

Näin arvosteli Essen Hannu Talvi: Musta merkein, lähes keskikokoinen, mittasuhteiltaan oikea, hyvä kuono, vielä kevyehkö kallo-osa, leveä kantaiset korvat, sopivan voimakas runko, oikein kulmautuneet, riittävän vahvat raajat, hyvä turkki ja häntä, normaali luonne. Pentuluokan kakkonen ja kp

Isot tyttöpennut eivät olleet saaneet kp:tä, joten miehän tietty ;) tulkitten asian niin, että Esse oli kaikista tyttöpennuista, joita oli yhteensä kaksitoista, toinen :D ! Essen pikkupentuluokassa oli yheksän tyttöä ja isoissa tyttöpennuissa kolme. Aika makea juttu tytteliltä, en ikimaailmassa olis uskonu :) !

Essen näyttelytuloksesta rohkastuneena aattelin uskaltaa vii'ä vielä mummelinki kehään... , ja Nillahan liikkui melkein ko muutki :D !! Taisi ottaa jopa juoksuaskeliaki :D !! Ja ERIn antoi Hannu Talvi vielä Nillalle :) ! Olima rohki tyytyväisiä ! 

Hannu Talvi Nillasta: Musta valkoisin vivahtein, voimakas tyyppinen, hyvä koko, erinomainen pää ja ilme, hyvä täyteläinen runko, hyvä raajaluusto ja kulmaukset, hyvä kattava turkki, tuuhea häntä, hieno luonne, vielä hyvä liike ikäisekseen. vetERI !

Tämmöseen erkkariarvosteluun on nyt Nillalla hyvä päättää näyttelyharrastus. Nilla ja met kiitämä ! .... niin olihan se jotenki liikuttavaa ja tippaki taisi linssiin tulla... Nillan viiminen ja Essen ensimmäinen näyttelykehä...., mutta toki reissumummeli matkaan taas ens keväänä lähtee nuorempiaan kannustamaan.... Oli käännekohta tässä meän harrastuksessa ...

Näyttelypaikka oli aivan upea ja tunnelma hieno ja jännittävä :D ! Mieki sain omieni lisäksi jännätä erityisesti Hillankukan jälkeläisien sijotuksia ja hienostihan heilä meni, Erätytön kennelin kasvattaryhmä sai KP:n,  ;) vaikkei ees Sahpe osallistunu! Paljon onnea Erätytön kenneliin! Ihania tyttöjä oli kasvattajaluokan kisassa heillä. Ja totta tosiaan erkkarissa nähtiin upeita ja kauniita lapinkoiria paljon!! 

Erätytön kennelin kasvattajaryhmä: E. Ylväs Malla avoERI, Siidan Unna avoERI4, Darri Luohi junERI3 SA ja Darri Aino junEH, hienosti tytöillä meni :), Hillukka on kahdelle ekalle emo ja kahdelle jälkimmäiselle isoemo :) !

SDC14905.jpg

Meän jälkeläisiä sielä oli muitaki, Hangenhohto (Ahv Huurattaren poika) sai EH:n ja Hillankukan poika E Unelias Upseeri ERIn, Hillankukan tyttö E Darri Luohi H:n, ainaki heät mie bongasin Joentalon pihalta.

Minnan kuvia :) 

Essee

esse1tornio.jpg

Jehnajan Essee pen2 kp ja Jehnajan Esanssi pen3 kp, jännää nähä mitä näistä isona tulee :) ! Samasta muotista valetut siskokset <3 ! Onnea pikkuneideille sijoituksista ja KP:stä!

essejaessitornio1.jpg

Minun pikku pirpana, eipä tosiaankaan olis voinu uskoa :D ! 

SDC14910.jpg          SDC14936.jpg

Tunnelmia..., suomenlapinkoiratyttöjen kehästä, tuomari Hannu Talvi työssään...., pojilla oli oma kehä ja tuomarina Kurt Nilsson kuin myös Tuula Prattin tuomaroimilla lapinporokoirilla, ruottalaiset (ruotsinlapinkoirat) olivat Kurt Nilssonin kehässä...

SDC14895.jpg

SDC14894.jpg

... parhaat slk-tytöt alkavat olla ojennuksessa....

SDC14901.jpg

.... kasvattajaryhmiä....

SDC14906.jpg

<3 NILLA JA MET KIITTÄMÄ KAIKKIA HÄNEN NÄYTTELYHARRASTUKSISSA MUKANA OLLEITA <3 

<3 Ja mie kiitän pikkumummelia, ihana olet  <3