... niin son syksy taas...., moneskohan... ? ... ;) no melko mones jo..., mutta aina ne syksyt kuten kesätki on erilaisia aikasempiin verrattuna... Tietyt asiat tosin on ja pysyy, ja hyvä niin..., samat rutiinit, varsinki syksylä ja kesäki taas meni suht' sammaa rattaa ko entisetki... :D ..., paitsi, että ne meän suunnitelmat es. pikkusen erilaisista näyttelyreissuista toteutu ihan hienosti..., tosin ei me tänä kesänä Helsinkiin asti päästy :D...,  mutteihan se nyt ollukaan suunnitelmissa... Toteutuivat kumminki ne ulkomaan näyttelymatkat ja :D paljon helpommalla ko se viime kesänen Hesan keikka..., on ne sen verran tutumpia ja turvallisempia nämä meän naapurimaissa käynnit, ettei ees jännätä tarvinu... Ekaksihan soli se Tromsan reissu juhannuksena ja sitte kaksi Pohjois-Ruottin keikkaa..., Tromssa oli siinä mielessä pikkusen jännempää, ko tarvi norjaa puhua... :D ..., ei vainkhaan, kyllä ruottila pärjäsi, kai :D ... Sinne olis ollu mukavaa lähteä as.vaunun kanssa mutta ko sinne ei sitte saanukaan parkkeerata vaunu perässä..., se siitä, mutta ihan mielenkiintonen reissu, kuten myös Gällivaren ja Överkalixinki.... Joku kysäsi, kenen kans olen Överkalixiin tullu ja ihmetteli suuresti ;) ko sanoin, että ittekseni vain koirien kans. Pohjos-Ruottihan on mulle se toinen kotimaa..., kuten niin monele muulekki rajan pinnassa asuvalle. Olin tosi tyytyväinen reissuihin ja tuloksiinki ko aattelee, että Inkku oli kuitenki liian lihava ja Sahpe karvaton, vaikka jälkikätheen olenki kuullu, että ainaki joku piti Sahpea komeanna...., ja ;) ;) tämän kesälliset ulkomaan keikat oliki vain harjottelua ens kesäksi :D ...?? Ens kesänä meät on kuttuttu ainaki Piteåån :D .... Kuvat alla Gällivaresta, tack ska du ha Marie :) !

sahpegv2.jpg

Inkkugv2.jpg

Näyttelykesän suunnitelmat toteutuivat myöski siltä osin, että sain käyttää kehissä sekä Hillankukan että Huuratassun..., se oli tosi hieno asia. Ens vuonna jatkethaan, ainaki Hopen kanssa, ja varmaan myös Hillukka jossaki kehässä pyörähtää, mie luulen, toivothaan, että sattusimma samoile seuduile ens kesänäki Hillukanki kans :) ..., mie olen ihan vapaaehtonen handleri :) , jos tarvithaan. Meilä oli Hillukan kans kehässä tosi hauskaa :D ! 

Sahpen Roin ROP sitte kruunasi meän tämän kesän näyttelymatkat totisesti :), soli mageeta, mie en to'ellakhaan olis uskonu, mutta onneksi ihan itte omin silmin näin..., ylhensäkhään viime kesän jälkheen en ole mithään minkhäänlaisia suuria saavutuksia ees oottanu, mutta ilman muuta otama vastaan, jos annethaan, emmä pane hanthiin ollenkhaan..., vai mitä, Sahpe :) ?? Mie saan olla rohki ylpeä tästä "tavallisesta Lapin pojasta", joka viimisen kolmen vu'en sisälä elokuu 2012- elokuu 2015 on käyny täälä kotimaassa 25:ssa kehässä, joista saanu 2x EH, lopuista 23:sta ERIn, ja niistä 18:sta SA:n, joista taas 3x va-sert, 3x sert (> Fi Mva), 2x VSP, 1x ROP, 2x CACIB, Sahpe on ollu 3x PU1, 2x PU2, 1x PU3 ja 3x PU4. Niin ja lisäksi nuo ERI:t ja 1x CK ulkomaitten kehissä ! ... niin ja + net pentuluokan kupit ja rop-pennut :) ..., mutta nämä "isosissa" :) !

SDC12652.jpg

... sitte näitä syksyn puuhia..., poro pakkaseen ja osa savustumhaan...., siinä sitä harthaana ootethaan sapuskaa :) ! Marjat pakkaseen ja muikutki ja ahvenet, vielä sitä siikaa pitäis, sannoo isäntä....

SDC12506.jpg

SDC12510.jpg

... lehet tippu ... ko kullattu maa ja polku...

SDC12641.jpg

SDC12621.jpg

... lilja kukkii, laitoin ens kesäksi taas tulppaanin sipuleita, eri värisiä, ja lolly poppyja maahan, jännä nähä, nouseeko mithään. Tämän liljan mukula on kolme kessää sitte maahan laitettu....

SDC12625.jpg

... kartanoa, pikkusen ennen ruskan alkua...., tuo Mossukan häkki (etualalla) on edelleenki tyhjä....., ens talvi-kevät, toivottavasti, senki häkin täyttää...., mie toivon, että saisin sitä "perhelisäystä", keinotki ja suunnitelmat on, mutta toteutus vielä pahasti keskeneränen :) ...., on myös varasuunnitelmia..., että ehkäpä ehkäpä..., ens talvi voipi tuu'a uusia tuulia myös muuhun  elähmään, voipi tulla mielenkiintosta ja vielä uu'enki oppimisen aika meikeläiselekki, vanhale :D, viimeistään ens keväänä nähhään, onko mikhään loppujen lopuksi sitte muuttunu.... :D ...., jos on, niin siinä onki sitte uusia rojekteja vuosiksi ....., siihen asti ko mie pääsen eläkheele... :) :) ehkäpä...

SDC12495.jpg

Tässä Nilla vasta harjattuna ja kammattuna, on se <3 muori mahtavan näkönen..., vielä vois näytille vii'ä, muttako se tassu ..., vaikkei se nyt ole ko kerran koko kesänä vaivanu..., onneksi..., vois vielä ens kesänä tuurila koittaa... :D ..., niin eikä paina ko 18kg :) , son hyvissä mitoissaki nyt :) ja reipas! Inkun laihis jatkuu, tavote ens kesäksi Inkku 17 kiloon..., muutama kilo pois vielä Inkustaki, niin hyvä tulis!

SDC12490.jpg

... ruskaretkelä...

SDC12602.jpg

SDC12540.jpg

... nyt sitte on vain työtä vuorotta jouhluun asti, toivottavasti ;) ;) ..., ja jäihän sitä lommaaki vielä yli puolet käyttämättä erinäisten seurauksien takia, ja hyvä niin seki..., ettei kaikkia lomia kesälä, onpa jos tarvii ja jos ei muuten tarvi, niin saapi pitkän kevätloman...., onneksi sentäs nuo viikonloput on vappaat, jos ei SSS niitäki vie !!!! Lomathan on jo päätetty vii'ä!!! Mie en ymmärrä ko työllisyyttä pitäis parantaa ja nuoria työllistää, että oppisivat työnteon, niin meile vanhoile vain enempi  ja enempi työtä ja työaikaa...., pikkusen niinko höperösti aateltu...., muttei kai muuta meän päättäjiltä voi oottaakaan.... ;)  ;) .... Ei tai'a semmosta viisasta ja avarakatseista päättäjää enää olla Suomen maassa, joka ossais aatella maan ja kansan parasta, sitä ns. isänmaan parasta ja tulevaisuutta ja kokonaisuutta, eikä vain sitä ommaa taskuaan.... ja Caymansaaria! Voi (sanosinko rohki, että hyi) hittolainen!! On tämä maailma muutenki pahasti sekasin kaiken kaikkiihaan..., täälä Muoniossaki mamut rajan ylittää ja tänne puolele tulevat..., lohet vai mamutko sielä Väylälä polskii....? Ai niin, onhan meilä tuo siltaki..., joku viisas muistutti minua...., mutta kyllä tuosta joen yli pääsee uimalaki tai jopa kahlaamalla paikkapaikoin, onneksi, sillä ehkä met vielä jou'uma itte maanpakhoon Ruothiin.... :D ..., hui, minkälaisia mietheitä tässä tuli....., ottaiskohan se Ruotti meitä ennää vastaan... ? ... Vanhan laulun sanoin kuitenki: " Mitä tästä seuraa..., toivotaan hyvää vaan.... toivotaan hyvää vaan!"