Mie laitan vielä tähän tuon meän uu'en kotisivuosoitteen heti aluksi:

www.ahvatuulen4.webnode.fi

Kaikille oikein iloista, mutta ;) rauhallista Joulua ja paljon onnea tulevalle Uudelle Vuodelle 2015!

:) FB:n vuosikatsauksen mukaan tärkeimmät tapahtumat meän elämässä v.-14 ovat olleet

*Sahpen MVA:ksi tulo helmikuussa ja samassa Pellon näyttelyssä Nillan vsp-veteraanipalkinto

*Sitte keväällä käytiin Niinan kanssa kattelemassa "minun poikia" ja Niinan ottamat ym:t kuvat oliki seuraavana tapahtumaketjussa.

*Kesäkuussa juhannusnäyttelyn kuva rop-vet Nillasta kera va-sertin ja sijoituksen pn4:ksi.

*25.6 Inkun ja veljiensä 4-vuotispäivä <3

*12.heinäkuuta Oulun KV:n tulokset ja...

*21.heinäkuuta Kemin KV:n tulokset ja Inkustaki tänä vuonna MVA!!

*Elokuun 8.-10.pvä Helsingin reissukuvat

Niinpä niin, siinähän ne varmaan ne huippuhetket! Muutenki to'ella hyvä vuosi on ollu, elämisen ja kokemisen arvonen, toista tämmöstä tuskinpa sattuu kohale.

Ai niin, huippuhetkiin lukeutuvat ehottomasti myös Saajomannun poro- ja lammaspaimennusharjotukset :), soli hauskaa ja erikoista meän elämässä!

Elämä on tänä vuonna jatkunut tasaseen tahtiin, lukuunottamatta nuita ilosta sekoamisen hetkiä koiraharrastusten parissa. Tässä iässä alkaa tuota terveyttäki arvostaa enemmän, nuorempanahan se on ollut lähes ittestäänselvyys.

Koirat ovat olleet muuten terveitä, paitsi tuo Nillan kohdunpoisto-operaatio kohtutulehuksen vuoksi. :) Mutta onneksi siitä selvittiin kyllä melkosen hienosti ja ripeästi! Kiitän vielä <3-mellisesti meän eläinlääkäreitä!

Lamakausihan se on taloudellisesti tietenki nyt, eipä saa sen vertaa sapuskaa, muuta tarviketta ja vaatetusta kuten ennen on tällä pienellä palkalla saanu..., mutta hengissä ehkäpä vielä selvithään, onni on tietenki meikeläisen kohala se, ettei sitä enää näin vanhana tarvi nii--iin paljoa ruokaa ko on ennen nuorempana tarvinu... :D ... tuo paistettu kinkkuki piti palotella heti moneen osaan ja laittaa pakasteeseen, ettei vain mene pilale :D ! Jäi siitä kuitenki vielä syömistä koko jouluksi jääkaappiinki :D ..! 

Jaa-a se tulevaisuus sitte... ?? ... saapa nähä, miltä ens vuosi näyttää! Ei ihan varmastikaan ve'ä tälle huippu upealle vu'ele vertoja, siitä olen saletti (= varma)! Mutta, jos ees puoleksi yhtä hyvä olis, niin ei hätiä mitiä!  

Meilä on suunnitelmissa ne poronpaimennusjutut ja pääsy siihen taipumustestaukseen Inkun ja Sahpen kanssa. Kolmena päivänä meile on keväällä 2015 varattu valvottua poronpaimennusharjottelua. Jos näyttää siltä, ettei Inkku ja Sahpe niihin taippareihin pääsee, niin paimennusharrastus jääpi sitte varmaan tulevaisuu'essa vähemmälle. Mie nimittäin luotan siihen, että jos/kun tarve vaatii porohommia tehä, niin nämä kyllä sen verran sitte ossaavat. Saavat kotipihallaki harjotella, kuten ennenki. Meiläkö on semmonen ;) :D ns. tavotteellinen tämäki harrastus niin jonkunsortin dokumenttiaki jo pikkuhiljaa ootan ja kaipaan. ..... Ja sitte sitä jatkoa ja pääsyä jossaki vaiheessa Inkun kans paimennuskilpailuihin......., mutta se tosiaan saattaaki  jäähä vain haaveeksi ;). Kaikenlaiset testit ym kokeet ja kisat on sen verran jänniä, etten toki ole lainkhaan varma, että heti eka kerrala menis läpi, vaikka harjotukset on menneet ihan hyvin!

Kyllähän me tietenki joissaki näytelmissä käyhään, niissä ainaki se dokumentti lyöhään kätheen aina :D! Pello taitaa olla ensimmäinen, sitte Tervola ja jatkoksi kesäiset KV-näytelmit, jos vain työn puolesta niihin pääsen lähtemhään, ainaki osaan, Roi, Oulut ja toiveissa myös se Kemin ja Ylivieskan reissu taas :) ! Niin ja ne Gällivaaran ja Tromssan näyttelyt, nonki jonku sortin elämys taas sitte, ekat ulkomailla. Pian tarttee alkaa skannaamaan ja lähettämhään koirien rek.papereita Svenska Kennelklubbiin. Lomiahan mulla on vielä jäljelä melko hyvinki, mutta son nykyään eri juttu että saapiko niitä silloin ko olis tarve ;). Mutta toivossa on hyvä ellää! Tarttee siis laittaa lomatoiveetki ihan pian! Olen aatellu tuon Huuratassun mukhaan ottamista näytelmiin, se pääsee kesälä jo vetskuihin! <3 Hän on minusta oikein kaunis, hieman pienehkö, muttei pieni, vankka ja kokomusta uros, emoonsa Nillaan tullu, on siinä isä-Mosseaki, semmonen "minunlainen". Huuratassu asustaa veljeni luona täälä Muoniossa! Pikkusen toivon vielä myös Nillan osallistumista veteraaniluokkiin :). Se riippuu ihan Nillan tassusta, nyt se on ihan ok, juoksee ja leikkii, eikä tassuvika vaivaa! Minun pittää vain sitte handlereita alkaa puhuttelheen matkaan, jos koiria on neljä osallisena näytelmiin :) ;) ! Vaikka onhan <3 he olleet mulla mukana usein ennenki ja muutenki :) ! Ehkä suostuvat jatkossaki!? 

Mutta suunnitelmiin saattaa tulla vielä suunnitelmien muutos, tässä vain alustavaa funtsintaa ens vuotta varten!

Oikein mukavaa ja antosaa aikaa myös <3 sulle, joka tätä tarinaa olet tänne saakka jaksanu lukea :) !