... niin se on sitte Sahpenki veteraanikehät korkattu... , lähettiin vasta puoli kaheksan aikoihin kotoa ko lapinkoirakehät kerranki alko ihmisten aikoihin, vasta 11.30, eikä matkaakaan ollu paljoa, mutta tie oli melko kaljamalla ainaki Muonion päässä, sitte helppasi ko oli sorraa jonku verran tiellä. 

Tuomarina meilä oli Perttu Ståhlberg. Oikeasti ei mithään ootuksia ollu kummankhaan koirani suhteen.

Berttalle tuli pek2, tyttöpentuja oli vain kaksi kehässä.

"Pitkärunkoinen, sopiva vahvuus, pyöreät vaaleat silmät, kookkaat korvat, pitkä lanne, riittävästi kulmautunut, tasapainoinen liike, miellyttävä käytös "

❤️ Berttan hyväksi täytyi kuitenkin laskea sen käytös, kuinka oli fiksumpi tyttö nyt ko edellisen kerran. Pikku hiljaa alkaa pikku villikkoni noteeraamaan kehuja ja kieltojaki. Eikä lapinkoiratyttö ainakaan mikään neliö saa omasta mielestäni ollakaan 😃! Minusta Bertta on siinä suhteessa ihan ok. Korvat vain on isot 😃 , aina on tuomareilla olluki sanomista minun tyttöjen korvista, Bertta ei ole poikkeus 😃! Seuraavaan kertaan 👍 ! Nyt oliki vielä tärkeintä Berttan totuttaminen tämmösiin hommiin. Seki täytyy tietenki myöntää, ettei kaikista tule 😉 huippunäyttelykoiraa, muttei me vielä anneta periksi. Bertta ilman muuta kulkee ainaki niin pitkään näyttelyissä ko Sahpeki. Niinhän son meilä aina ollu, ettei kaikkien ole tarvinnu pärjätäkään. Mutta seki nähhään viimeistään kaheksan vu'en sisälä 😃👍

241119.jpg

Sahpelle vetERI1 sa vsp-vet

"8-vuotias veteraani, erinom tyyppi ja mittasuhteet, sopiva vahvuus, silmät saisi olla tummemmat, hyvät korvat, kaula ja selkä, saisi olla paremmin kulmautunut edestä, ok takaa, hyvä karvan laatu ja häntä, tehokas liike, erinomaisessa kunnossa esitetty veteraani."

Kun päästiin paikanpääle, ostin heti näyttelyluettelon, sitä en nykyään tee useinkaan 😃, sen verran uteliaisuus iski, että aattelin etukäteen tsiigata Sahpen mahikset vetskuluokassa..., ja näinhän mie, ettei poikia ollu siinä luokassa ko vain Sahpe, ja  aattelin, että jos Perttu ei ERIä Sahpelle anna, niin jo on kumma paikka😃  ! Ja se ERI kyllä tuliki SA:n keralla ja pitkään tuomari vielä mietti, jättääkö Sahpen PU-pallilleki, viskasi kuitenki ulos kehästä neljän parhaan joukosta viimisenä, eli epävirallisesti oli vii'es 18:sta lapinkoirapojasta. 

23112019Sahpe.jpg

... niinpä melkein surettaa... minun 😍 äijä jo veteraani...., rankka oli eka vetskukehä ..., makeat unet tuli heti kotona, niin kyllä Berttalleki, vaikkei käyty ko Pellossa😃 .