Eipä olis aamulla uskonu , että kannatti nousta ja lähteä Tromssaan!

Lähettiin Inkun ja Sahpen kanssa klo viisi ja ajettiin viisi tuntia ja perilleki päästiin.

Neljä autoa ja yksi rekka  tuli meitä vastaan Ylimuonion ja Kilpisjärven eli 190km:n välilä aamulla anivarhain, yksi venäläinen, yksi norjalainen, yksi ruottalainen ja yksi suomalainen auto, rekka oli suomalaisilla kilvillä, tankattiin Kilpiksellä ja matka jatkui! 

SDC19823.jpg

nm2.jpg

Näyttelypaikalla Mandelaslettanilla oli tunkua, ei voinu sekaan mahtua. Volvo ohjattiin parkkiin ihan pusikkoon ja mie ittekseni kauhistelin, että on satoja metrejä matkaa kehän laitaan, mutta eipä vain ollukaan  ! Meän kehä oli ihan siinä auton parkkipaikan alla, mäen nyppylän alla, helppo juttu!

nm4.jpg

Kehässä kävi sitte semmonen ihme juttu, että Sahpe valittiin valioluokan poikien ykköseksi valERI1 ck....., sitte lapinkoirien parhaaksi pojaksi PU1 ja Norjan cert ...., siinä vaiheessa annettiin käteen Norjan muotovalio ruusuke ja joitain ihme lippusia ...., välillä kävästiin kehässä Inkunki kanssa, ja voi minun pikkuämmiä, seki sain EXCELENTTin ja Norjan CK:n, sijoittui valioluokan tytöistä kolmenneksi, lapinkoirien parhaan tytön valinnassa ei sijoittunu, vaan jäi epävirallisesti viidenneksi, neljä parasta sijoitetaan, mutta oikein hienosti meni Inkullaki.

troms3.jpg

Miralle kiitos kuvista ja kannustuksesta !

troms4.jpg

.... sitte jatkettiin Sahpen kanssa, siitä tuli VSP eli BIM norjaksi  ...., saatiin BIM-ruusuke ja oltiin kyllä ihan hämmennyksissä , numerolappuki oli väärin päin  .... Sahpella 0609, mutta käsivarressa se näytti 6090 ja kehäsihteerikkö sanoi, ettei heilä semmosta numeroa olekaan  . Tartti siis kääntää lappu oikein päin  ! Jännä juttu on se, ettei meikeläistä taas(kaan) ees jännittäny, kun on pessimisti, oottaa sitä viimistä sijaa aina, mutta joskus saapi kyllä todellaki yllättyä iloisesti, kuten tässä, ja sitte sitä onki sekasin !

Tuomarina oli ruotsalainen Ambjörn Lindqvist 

troms%201.jpg

Seuraavaksi siirrettiin autoa parempaan paikkaan, haukattiin vähän evästä ja lähettiin shoppailemaan ruusukkeet ym:t Norjan kennelliiton teltalta. Norjassa on tapana antaa kehässä lahjakortteja, joilla sitte sai käy'ä hakemassa ruusukkeita tai muuta kamaa, lasitavaraa tai vaikkapa solmion. Saatiin niillä sa:t molemmille ja Norjan serti- ja cacib-ruusukkeet, omasta pussista meni nuo pikkupytyt (Sahpelle sertistä, cacibista, valioitumisesta ja vsp:stä), joita en malttanu olla ottamatta. Aattelin, että nyt kaikki matkamuistot Tromssan reissulta, mitä mahollista ja mitkä on ns. ansaittu. Norjalaiset on pihejä ! Onneksi Muonion SEOlta olin saanu vaihettua Nkr:ja. Aattelin kyllä silloin, että ihan turhaan vaihan, mutta parkkimaksu piti kumminki olla, mutta enpä kyllä to'ellakaan turhaan vaihtanu, tarpeeseen olivat 

Uutta oli se, ettei paperista arvostelua annettu lainkaan, vaan kaikki meni suoraan nettiin ja sieltä saapi ittekukanenki lukea omansa ja toisten. Sieltähän ne löytyi Virpin avustuksella,  -kiitos.

https://www.dogweb.no/utstilling-resultatvisning/utstilling/181007/search?raid=114

Tuloksena oli siis Inkulle valERI3 ck:lla eli sa:lla ja Sahpelle valERI1 sa PU1 Norjan serti > Norjan muotovalio, cacib ja vsp. Aivan uskomatonta !! Lapinkoiria oli näyttelyssä 33 (15 poikaa, 16 tyttöä ja 2 pentua).

SDC19834.jpg

Kaiken tämän jälkeen uskoin tietäväni, että olen sen verran pyörällä päästäni, ettei kannata lähteä seikkailemaan enää sillan toisele puolelle vaan Volvon keula kohti Kilpisjärveä  ! Sitä paitsi olin edellisenä iltana nähny fb:ssa videonpätkän, missä edellisyön myrkyssä auto asuntovaunuineen oli lentää Lofooteilla sillalta alas, nythän ei enää myrskyny eikä edes kovin tuullu, mutta senki vuoksi päätin pysytellä mantereen puolela  .

SDC19856.jpg

SDC19847.jpg

Välilä pysähyttiin simpukankuorijahtiin, muttei löy´etty yhtäkään rannalta, oli kai nousuvesi. Tästä olen aiemmin niitä ettiny ja löytäny.

nm.jpg

Kävimä kattomassa myös Rovijoen putouksen, jonka olin nähny viimeksi varmaan yli neljäkymmentä vuotta sitte. Komea oli putous edelleenki.

nm3.jpg

Kilpisjärvelä kävästiin syömässä, nähtiin   vanha kave, käytiin tankilla ja matka jatkui kohti Muoniota. Kotona olima klo 22.00, Volvo kulki tosi hyvin, varsinki loppumatkasta  . Muutamaa kilsaa vaile 700km tuli Volvon mittariin.

Mutta reissu oli kyllä toellaki tekemisen arvonen 

  ONNEA SAHPELLE  ja INKULLE  NORJAN TULIAISISTA JA  SAHPELLE ERITYISESTI NORJAN MUOTOVALION ARVOSTA

SDC19887.jpg

 

SDC19879.jpg

SDC19873.jpg