.... olima myötäföljyssä :D .... Sahpe ja Nilla kehässä ja Inkku muuten vain näyttelytuulahuksia haistelemassa....

Sahpen arvostelu: Musta vaaleanruskein merkein, mittasuhteet erinomaiset, keskikokoinen, hyvä pää ja korvat, tiivis runko, riittävät raajaluusto ja kulmaukset, hyvä karvapeite ja häntä, kevyt liike, miellyttävä luonne.  valERI2 sa pu4

Nillan arvostelu: Musta vaalein merkein, keskikokoinen, mittasuht. oikea, vahva oikeailmeinen pää, rungossa hieman pehmeyttä, riittävä raajaluusto ja kulmaukset, hyvä karvapeite ja häntä, oikea liike, rauhallinen luonne.  vetERI1 rop-vet

Meilä vaihtu tuomari, ensin piti olla Marja Talvitie ja senpä vuoksi meki ilmottau'uttiin, varsinki Sahpe halusi ;) lähteä Talvitien kehään ja Nilla ihan sen vuoksi, koska ilmaseksi pääsi ;) ...., mutta sittepä oliki tuomari vaihtunu, mielä Matti Palojärvi...., tietenki olisimma saaneet rahat takasin jne, mutta ihan vain lomaviikon alkamisen kunniaksi aateltiin kuitenki lähteä, eikä tämäkään tuomari meitä harmittanu lainkaan, joten matkaan vaan....,, aikaisin aamutuimaan taas lähettiin, lapinkoirien kehä alko klo10, mutta koska niitä oli viisikymmentä ilmotettu, niin siinähän  meniki aikaa...., kai melkein yhteen asti..., multa katos ajantaju jonnekki....

..... Sahpe pakkasi aluksi kähisemään ja vähän rähisemäänki..., no sen arvas: mettäperäläinen nuorimies voimiensa tunnossa :D .... ;) ...., mutta kehässä tosi nätisti ja hienosti poika esiintyi... tuloksena valioluokan erinomainen, kilpailuluokan kakkonen ja sa (sertifikaatin arvoinen), loppujen lopuksi poika oli yheksästätoista ilmottautuneesta lapinkoirauroksesta neljäs eli pu4. Sain olla ylpeä koirastani. Ossaa se <3 !

..... Nilla-mummelin ilmottautuminen oli siis aivan rehellisesti vain "rahasta kiinni", eli kun ei tarvinnu maksaa :D, koska yli 10-vuotiaat pääsevät ilmaseksi...., aattelin, että jos näyttää siltä, että uskalletaan yrittää kehään, niin ok, met menemä ja methän menimä :D ! Eikä nolostua tarvinnu lainkaan. Tuomari Nillan ikää kyseli ja sitä ;) vähän ihmetteli ja antoi mummelille erinomaisen laatumaininnan ja siitä sitten seurasi se, että Nillasta tuli rotunsa paras veteraani, koska muita ei ilmaantunut paikalle :) , vaikka joku toinenki veteraani oli ilmottautunut. Sa:ta ei enää aiottu antaa, koska tuo liike ei tietenkään ole enää sitä parasta mahollista..., tai no, liikkuu se silloin jos/kun tahtoo. Isoon kehään kokoontuivat sitte näyttelypäivän päätteeksi mm. kaikki näyttelyn rotunsa parhaat veteraanit, niitä oli varmaanki lähes kolmekymmentä. Omasta mielestäni mummeli liikkui mitä melkosen hyvin, vaikka varottelin takana tulijoita, että "antakaa Nillan mennä hyvän matkaa ennen ko lähettä perään, jos että halua ohittaa" :D :D ! Mutta eipä kukaan ehtiny sauttaa Nillaa :D :D .. 

K-j%C3%A4rvi%20%E2%80%93%20Kopio.jpg

Tuo kaunis porokoiramummo oliki sitten näyttelyn kaunein veteraani. Meät heitettiin, ehkä niinko pikkusen odotetusti ;), ulos tästä kehästä monen muun tavoin :) emmekä sijoittuneet neljän parhaan joukkoon! Mutta mummelistaniki sain olla ylpeä taas kerran..., tämä taitaa olla niitä Nillukan viimisiä näyttelyitä, jos ei viiminen...., hienosti <3 hän hommansa hoiti!

SDC13497.jpg

Aivan mahtava lomaviikon alotuspäivä :) ! Eipä siis lainkhaan harmita ees tuo tuomari vaihos, meile se sopiki tosi hyvin :D ! 

Tämä kuva kuuluu tähän juttuun vain puolittain, mutta jotenki soma jatkumo edelliseen näyttelyymme viime elokuussa! Silloin Rovaniemellä Sahpe oli rop. Pytyt samanlaiset, mutta eriväriä :) ! ShowLink palvelee :) ! Toista soli ennen :D, jokanen järjestäjä hommasi ja valitti itte omat palkintoruusukkeensa ja pyttynsä! Ne oli enemmän jotenki persoonallisia, :D mutta joo niin emmä valita :D ! Kuitenki nuitten ;) korkeintaan vii'en euron pyttyjen takiahan kai noissa kuljetaan :) ;) ja silloin yleensä ko niitä ei saa, niin kivan antosan päivän vuoksi muuten vaan..., hauskaa joskus jotaki saahaki :), sillä sehän se pittää mielenkiintoa ja jännitystäki yllä!

SDC13501.jpg