.... nyt se minun unelma, joka on jossain takaraivossa piilly, on tosi!! Inkusta tuli Suomen muotovalio eilen sunnuntaina Kemin KV:ssä, aivan uskomatonta....!! Aivan upeaa!! Minun pienen pienen kasvatustyöni huipennus!! Ihan oma kasvatti ja ihan omassa omistuksessa!!!

.... Unelma sai alkunsa jo Hippusen aikoihin...., hänhän oli ensimmäinen oma, ittelle jätetty pentu...., ja minusta kaunis ko mikä! Vaikka koiranetissä lukee, että Hippunen sai oman sertinsä Ylivieskassa 19.7.2008, päivä oli kuitenki 20., muistan ihan varmaan. Joten siitä on juuri tasan kuusi vuotta tähän meän suureen, kennelimme merkkipäivään, .... että tässäki jotain yhteyttä ja merkitystä mulle .... <3 .... näilä kahella tyttösellä.....

10502238_720614601344550_974674122426258

FI MVA Ahvatuulen Inka Maare (i:Ahvatuulen Cammo&e:Viksalan Nilla) kasv.&om. Tiina Kuukasjärvi :) :) !!

 <3 ONNEA MEÄN INKULLE <3 !!

Tuomarina Saija Juutilainen

Kemin näyttelyssä muuten kävi sillai, kuten aavistinki jo etukäteen eli Nilla sai sen EVA:n, siis ootettavissa oli, eikä tulos sinällään meitä haitannu, sillä muuten Nillaki sai aivan ihanan arvostelun:

"10v. Hyvä runkoinen, hyvä luustoinen vet mukavassa kunnossa. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme. Hyvin hoidettu vahva purenta, hienot korvat. Vahvat käpälät, erinomainen turkin laatu, valitettavasti ontuu oikeaa etutassuaan, siksi palkintosija. Muuten hyvin miellyttävä ja tyypillinen, hieno karvapeite ja luonne. EVA (= ei voida arvostella)"

Nillukalla on ollu toinen etutassu kipeä muutaman kerran, el ei siitä tutkimuksissa vikaa löytäny, vaikka taivutteli, väänteli ja käänteli, mutta joku siinä tassussa nyt vaivaa..., Nilla on ontunu muutaman kerran aiemminki... se on joko joku venähys tai jo vanhuuen vaiva. Kotitassuna se kyllä mennee vielä hyvinki ja ko autosta kotona pääsi, niin laukkaa ympäri pihhaa meni ;), että onko myös osansa kuumilla keleilä ja kyllästymisenä kehässä juoksemiseen?? Mutta kyllä se tassu on ihan oikeasti ajoittain kipeä ollu :( , nyt aika näyttää paraneeko vai onko jo vanhuu'en vaivaa....

Sahpelle valERI3 sa pu4, hienosti poika "veti" kesäturkissaanki :) : "2v. hyväluustoinen malliltaan oikea nuori uros. Urosmainen pää, vahva kuono ja purenta, vielä hieman kapea kallo. Tyypilliset kulmaukset ja käpälät. Yhdensuuntaiset liikkeet ja hyvä sivuaskel hienolla linjalla. Hyvä karvanlaatu kesäkunnossa. Hieno luonne."

10558532_424722824336470_1348948852_o-no

Ja Inkulle siis avoERI1 sa pn3 sert > FI MVA : "4v. hyvin kaunis, oikea linjainen tasapainoinen narttu. Hyvä raajarakenne, kulmaukset ja käpälät. Kaunis nartun pää ja ilme. Vahva kuono ja purenta, paksut korvat. Hieman ylipainoa rungossa, mutta säilyttää ylälinjan ja luonnollisen ryhdin mallikelpoisesti. Hyvä häntä, runsas oikean laatuinen karva" 

Paksukorvanenko... ?.... No ;) ei minusta, kyllä se melko hyvin tottelee.... :) ...

Aika ihhkut arvostelut nämäki :)!! Kuten nuo viime viikonloppuiset Oulun arvostelutki!!

Sunnuntaiaamusella ko ajelin Kemiin, aattelin, että nyt taitaa olla epäonnenpäivä, kannattaisko kääntyä takasin Muoniota kohti..? ... Molen nimittäin ollu aina vähän taikauskonen luvun 13 suhteen. Meilä oli tasan 13 sertiä ja 13 va-sertiä kaapissa tuona aamuna, auton lämpömittari näytti tasasesti +13 astetta ulkolämpöä lähes koko matkan ja kaiken lisäksi meän kehä no oli 13!!! Mutta rohkeasti/sinnikkäästi :D vain ajelin kohti Kemiä ja kävimä kehä no 13:ssa!! Tästä lähin on sitte tuo luku 13 mulle onnenluku, mie pyörrän kaikki ajatukseni siitä numerosta, tai'an muuttaa vähän sitä minun lottoriviäki, jota lottoan kaksi kertaa vu'essa (tuplajättipotin arvonnan aikhaan) :) ja sisällytän tuon numeron siihen jotenki sopivasti.... 

No ei vainkhaan, ei Inkku lottoarvonnassa sitä sertiä saanu, minusta se on kuitenki tosi kaunis lapinkoiratyttö! Ehkä hieman matalaraajainen ja korkeuttaan hieman pidempi, vanhaa lapinkoiran mallia on Inkussa, minusta. Alun alkaen nuorena pentuna se kylläki muistutti erästä ihmistä, vanhempaa mieshenkilöä, joka loukkaantuisi varmasti, jos häntä Inkkuun olisin verrannu, mutta Inkku olis kyllä loukkaantunu ihan varmasti vielä enemmän, jos olis tienny minkä son näkönen keneseen häntä vertaan :) :) !! Mutta nyt isona koirana Inkku on kyllä kovasti kaunistunu!

Inkulle sertin ovat antaneet elokuussa -12 Ivalon rn:ssä Harto Stockmari, Oulun KV:ssä 12.7.-14 Hannu Talvi ja nyt tämä viiminen siis 20.7.-14 Saija Juutilainen. Va-sertejä hän on saanut Tuula Prattilta Kemijärvellä tänä keväänä ja Tapani Pukkilalta toukokuussa -12 Oulaisissa :) ! Ko Inkku on saanu sertin, niitä on tullukki sitte tuplaten ;), sielä Ivalossahan molemmat Inkku ja Sahpe sai sertin, ja Nilla vielä va-sertin, ja tuola Oulussa Inkun sertin lisäksi Sahpelle va-cacib > cacib. Tässä Inkun näyttelysaldo viikon ajalta, kaksi sertiä peräkkäin ja ihan Inkun omia! 

10552587_720377068034970_772464973749616

Nyt mulla, ihan mulla ittellä :) , on kaksi nuorta muotovalio koiraa, hassua !! Ja vajaassa puolessa vu'essa molemmat valioitunheet, ihan uskomatonta !! Sahpe lisäksi ne kaksi cacibia saanu ja Nillukka hienosti veteraaneissa päjänny, vielä tänäki vuonna!! Tämä on menny yli minun hurjimpien haaveitten, en olis ikinä uskonu!! Tässä mennee kyllä muutama aika näitä to'eksi uskoa!! .... Hienoa: nyt saan yhtäaikaa laittaa Lapinkoira-lehteen valioilmotuksiin kaksi koiraa, ahvatuulelaisia, Sahpeki kuitenki puoliksi ja Inkku "täysverinen" ;). Pitkään onki viimisestä menny, seittämän vuotta, nyt tuplana :) !

<3 -Suurkiitos kaikille asianosallisille :) ! Ja paljon kiitoksia runsaista onnitteluista :) ! 

Tästä etheenpäin koiraharrastukseni luonne varmaanki jotensaki muuttuu.... ?  ...., mie olen tavoitteeni ja enemmänki nyt saavuttanu omien koirieni suhteen.... , ei me tätä näyttelyharrastustakhaan ihan lopeteta, se on varmaa se, mutta ehkä harvennethaan ja sinne Saamenmaan pohjois- ja länsioshiin ehkä seuraavaksi...., ensin se MV-näyttely tietysti, luultavasti Nillukka nyt jääpi kotia siitä reissusta, taitaa olla liian kova paikka vanhale muorile ja varsinki ko tuo tassuki on kipeä!! .... Ja sitte ens helmikuussa Pello.... ??? .... no varmaanki :) ....., eihän sitä malta kotinäyttelyistä kai pois ollakaan! Ja onhan ainaki tuo Hope (Ahv Huuratassu) tässä lähelä ja velipojala, ehkä hänen kanssaan vielä veteraaniluokkiin ens kesänä menemä, ihan vaan "ajankuluksi" ja itteämme viihyttääksemme....., niin ja ilman muuta muutamat "valioluokat" käyn omienki kans! Meän harrastustoiminta varmaanki nyt alkaa painottua enemmän tuone paimennuspuolele, ens talvena jo varattu monta paimennuspäivää Saajomannusta :) ! Ja lammaspaimenheenki lähemä Minnan luokse loppukesälä, tulee olehmaan mielenkiintosta!

Kiitos Millalle kuvista :)!