Alkuviikko meni työntouhussa, torstaina Rovaniemellä, herätys klo 4.15 ja kotia seittämän maissa illala. Matkaa tietenki tuo yli 500km muki ja melkein kaheksan tuntinen koulutuspäivä perilä, en itte tarvinu ajjaa tällä kertaa ...., ;) ehittiin me vähän shoppaillaki kaupungissa. Perjantai oliki sitte lomapäivä ja lauantaina Levin koiranäyttelhyyn, herätys klo 6.00 ja takasin kotona n.klo15.30.... jaa-a... sitte oli vakaat suunnitelmat lähteä klo 2.30 su-aamuyöstä ajaan Ouluun, muttei se suunnitelma toteutunukaan ;)..., mie päätinki olla lähtemättä ko ei kerta ollu pakko !!

Levin näyttely meni ihan odotetusti, koskapa tiesin, ettei minun koirat läskineen ;) ole tuomarin mieleen, niin en ees oottanu mithään. Sahpe sai valioluokassa kuitenki ERI3:n ja sa:n, muttei jakoa pu-kehässä ollu hänelläkään. Inkku sai sapiskaa (tai mie sain) läskeistään, mutta Nillanpa "arvoasteikko" oli noussu edellisestä tämän tuomarin kehäkäynnistä avoluokan T:stä nyt veteraaniluokan EH:ksi, laihtumisen vuoksi, vaikka taitaa muoririepu olla kuihtunu, ei laihtunu.  .... näinhän mie jo aavistelinki...., no tärkeitähän oli kuitenki osanotto, ei voitto :)!!

Taisin tehä pahemman virhearvion ( sattuu mulle tosi harvoin ;) ) ensinnäki omasta jaksamisesta ;) ja toiseksi siitä, että olisi kai sitteki ollu jännempää vain Ouluun lähteä nyt ko ei jaksanukaan kahta näyttelypäivää peräkkäin ;) :) ...., ei voinu mithään, vähän nolottaa ...

Levin eli Kittilän näyttelyn yhteydessä oli myös lappalaiskoirien rotuunottotilaisuus. Rotuunottajat kiertelivät päivän myös Enontekiön ja Muonion kuntaa. Viikolla kyseltiin multaki tietoja koirista täällä Muoniossa, joita voitaisiin rotuun ottaa. Enpä muista koska viimeksi olisin näin asiapitoisia puheluita puhunu lähes päivittäin ja lähetellyt tekstareita. Niitä toisenlaisia puheluita kyllä tulee aina silloin tällöin puhuttua :). Yritin parhaani mukhaan nimiä antaa ja tietoja poronhoitotyössä olevien koirien omistajista sekä heidän kotipaikoista/kylistä. Tiiänhän mie ja tunnenki näitä poromiehiä/naisia, joila koirat on ja tii'än myös muutaman ihmisen, joiden koirien pentuja myydään "Lapin koirina", kuten mie asian ilmasen :). Laitoin tietoa myös joillekin koirien omistajille henk.kohtaisesti tätä asiaa koskien, joilla tiedän olevan hyviä käytössä olevia rekisteröimättömiä työkoiria ja kehotin ottamaan rotuunottajiin yhteyttä. Toivon mukhaan näistä noin kymmenkunnasta nimestä oli apua uusien lappalaiskoirien etsintään...., mielenkiinnolla jään oottelemaan, kenen muoniolaisenki koirasta nyt tulee rotuunotettu lapinkoira tai porokoira. Onhan ihan selvää, että tilaisuutta lappalaiskoiraväen kannattaa käyttää hyödyksi ja hyväksi, sillä rotupohjia molemmissa roduissa kannattaa todellaki laajentaa ja ottaa uutta verta rotuihin kun se kerran on mahollista, kotimaisista koiraroduistahan on kysymys ja rekisterit on vielä avoimia molemmille roduille, toivon mukhaan tulevat olemaanki. Harmi, jos hyviä rekisteröimättömiä työkoiria jää käyttämättä ja niitähän meilä täälä Lapissa vielä on, enemmän ko ns.rotukoiria....., onneksi :) !

Viikon lopuksi kuulin myös, että ensimmäinen kasvattini, Iisko Lappalainen, on käyny luonnetestissä. Tosi mielenkiintoista :)! Iiskon testitulosta oli haitannu kuulemma se, ettei ollu oikein taistelutahtoa ja puolustuskykyä kai tällä kertaa ainakaan löytyny ;). .....Jotenki arvata tämän saatanki... Mutta ainakin omaa kotipihaansa hän vahtii ja vartioi ihan varmasti, ja emäntäänsäkin, testin tuloksesta riippumatta... :D ! 

Sitte vielä: meile taitaa tulla nyt kesä, lumet on huvenneet pihalta muutamaa lumikasaa lukuunottamatta! Harkattu on jo osittain piha ja tyhjennelty talvikanervat pois amppeleista ym..... Västäräkki, kirjosieppo ja leppälintu on tulleet ja majottumassa omiin pönttöihinsä. Saa nähä tulleeko tänä kesänä jostaki linnunpöntöstä kimppakämppä kuten kerran kirjosiepola ja talitintilä oli :)!