.... niinhän siinä kävi, että vanha nukahti, eikä nähny frown sitä "kovinta pauketta ja räiskettä", mikä tänne Kannonmaahan asti ruukaa näkyä uuen vuen vaihtuessa, vaikkaki melko kaukaa, mutta taihvaanrannala kuitenki...., no näin mie kuitenki muutaman raketin jo heti iltasella ennen yheksää ko käytin koirat ulkona ja vein Piitun ja Sahpen kepuralle.
... No onhan niitä nähty, ei ole niin nuukaa, vaikkei joka uutena vuonna näekkään, paitsi, että tais käy'ä vuosi aikaa sama juttu indecision!! Että se taas siitä vuen vaihtumisesta.
Viime vuosi jäi miehleen monelakilaila, ensin muistuu mieleen alkukesällinen anopin poismeno, sekä myös Alettan emännän järkyttävä poismeno keväällä.
On ilmaantunu kuitenki viime vu'en aikana aivan ihania "uusia pikkujuttuja" kaksin kappaleinki, mutta nämä eivät ole vielä aivan "kypsiä", joten ootellaanpa rauhassa...., yes täti ja isotäti täälä jännää heart!
Koiramaailman puolela asiat on menneet omien koirieni kohala mitä melkosen hyvin, paitsi tietysti Mossen muutto marraskuussa paremmille poronpaimennusmaile, sehän kyllä oli jo ootettavissa, vaikka vieläki, varsinki illala koirien nukkumhaan viennin aikana, mulla sy'äntä särkee broken heart, on niin ikävä Mosse-pappaa, mutta muuten.... Olen kiitollinen, että mulla on Inkku, Sahpe ja Nilla sekä myös pikku-Piitu, näiden kans asiat on menneet hyvin.
On ollu jouluaikana aikaa myös miettiä ja suunnitella tulevaa vuotta. Mie ko tykkään suunnitella tulevaa ja laittaa ne tiethyyn järjestykseen, olen siis tehny winksuunnitelman, varasuunnitelman ja toisenki varasuunnitelman, cool lomatoivomuslistanki jo, ja vuorotteluvapaasuunnitelman Inkun pentujen varale, ja jos ei sitte sitä saakaan, niin lommaa on kuitenki hyvin vielä jäljelä ja pitämättä, kävi kuinka kävi, joten eiköhän joku näistä ajatuksista/haaveista kuitenki toteudu, jos nyt ei sitte ihan kamaluuksia satu. Ykkösenä toiveissa olis ne heart pennut Inkulle, mutta niitä lonkkakuvaustuloksia vielä ootellaan. Ai niin, mie en ole nyt wink  ihan varma, olenko jo Matile laugh ilmottannu, että jos näin hyvä tuuri sattuis, niin meile tietenki jäis sitte yksi tyttö, nimiki sille on jo ti'ossa: Ahvatuulen Jääprinsessa "Sessaksi" kututhaan . Jos tämä I-suunnitelma kuitenki, syystä taikka toisesta, mennee mönkhään, niin sitte II-suunnitelma käytäntöön, eli koiranäyttelyreissuja keväällä ja kesällä, syksyyn asti smiley. Seki olis ihan "mukiinmenevää" ja kivvaa ko nuila kuitenki viime vuonna meni melko hyvin näyttelyissäki. surprise Loppuelämän, tai ainaki niin kauan ko muisti pellaa, tulenpa viime vu'en näyttelyjutut muistamhaan: Sahpen hienot saavutukset pentu- ja junioriluokissa sekä sen meän Ivalon keikan: kaksi sertiä, vara-serti ja rop-veteraanipalkinnot yhestä ja samasta näyttelystä, soli käsittämätön juttu laugh näin niinko meikeläisittäin aateltuna tällä rintamalla! III-suunnitelmaan mahtuu juttuja, joita ehkä "huonossa lykyssä" tapahtuu juuri kevään-kesän aikana....indecision, vanha ko on, niin terveys pakkaa reistailemhaan. Kävin lääkärissä ja hän totesi, että tuosta polvesta on luultavasti nivelsiteet/side menny...., joten ehkä leikkaus on ootettavissa, ainaki siihen magneettikuvaukseen aikoi laittaa, mutta en vielä hermostu....., pysyttelen ihan coolwink ja toivon, ettei sitä leikkausta tarvitakaan tai ei ainakhaan "parhaimphaan" vu'en aikhaan.
.... onhan myös toiveissa päästä tapaahmaan vanhoja kängiläisiä (parhaita koulukavereita yli kolmenkymmenen vu'en takkaa laugh) Ouluun talven aikana, mutta seki juttu selviää vasta myöhemmin, miten kaikile soppii vai soppiiko, solis tosi hieno juttu!.....
..... ja sitte tuo minun crying murheenkryyni, Mersu! Pitäiskö se vaihtaa, ai anteeksi, ei sitä kukhaan vaihossa huoli frown, son luvattu jo antaa tai wink ainaki melkein, sitte ko sen aika tullee..... Hyvä auto muuten paitsi, että kaikenlaisia vaivoja on jo silläki, vanhala.... vai pitäiskö vielä korjauttaa...., eipä kuiten tarvi vii'ä monen saan kilometrin päähän huolthoon/korjuule, ossaavat cool pojat sen täälä Muoniossaki hoitaa, sen verran vanha ja vielä yksinkertanen menopeli on, ei digitaalisysteemejä ollenkhaan....
Työasiat menit viime vuonna jossaki vaiheessa pikkusen "hutia" ko minun piti olla "monena" eikä voinu oikein keskittyä yhteenkään hommaan kunnola, mutta kai se on sitä nykyaikaa seki, ettei voikaan/saakaan/tarvikaan  frown , ehkä olen jotaki oppinuki, sillä välilä pakkas pikkusen huolestuttamhaan ja ressiä rephiin, mutta sitte päättelin, että miehän olen vain töissä ja tehen mitä käskethään sen minkä ehin käskyjen välilä laugh laugh ja jo helpotti kummasti laugh. Miehän olen kuitenki semmonen, että tykkään tehä erilaisia juttuja, mutta toivon, että saisin tehä sitte suht'rauhassa ja "loppuun asti". No nyt on osa työjutuistaki sitte saatu "tehä loppuun asti", siis hyvillä mielin päättelin myös työvuoteni ja olen nyt muutaman päivän mielestäni hyvin ansaitulla lomala... smiley. Ens vuonna voi olla jotain mielenkiintosta myös työrintamalla ootettavissa, jos on, seki jääpi nähtäväksi, eppäilenpä hyvinki. Se saattaa olla sitte työ / loma /vuorotteluvappaa vastakkain, jos "huonosti käypi", mutta Matti on kuitenki luvanu hoitaa Inkun pentuja, jos "huonosti käypi" ja jos Inkku pennut tekkeepi.

Ihan jännä ja mielenkiintonen nähä, mitä uusi vuosi tuo tullessansa. Ja ymmärtäähän sen jo wink tässä iässä, ettei kaikki aina voi olla sitä hyvvää...., mutta toivoahan saapi ja yrittää ainaki itte ees auttaa, että toihveet totteutuis...